Voi fi un părinte suficient de bun pentru copilul meu născut din inimă?

01

Adopția este un act de iubire pură. Alegi să iubești un copil ca și cum ar fi al tău biologic, cu toate bucuriile și cu toate provocările pe care le aduce cu sine rolul de părinte. Alegi să îți deschizi inima și viața, să investești într-un viitor și o viață mai bună pentru un copil care are nevoie constantă de dragoste și stabilitate așa cum orice copil are nevoie.

02

Adopția este un act de credință. Crezi cu tot sufletul că poți face diferența în viața unui copil oferindu-i dragoste autentică necondiționat. Credința că, în ciuda tuturor obstacolelor și dificultățile de la începutul demersului, vei trece prin procesul anevoios cu sistemul prin curaj, reziliență și demnitate.

03

Adopția este un angajament profund pe viață. Alegi să iubești fără condiții o altă ființă umană, indiferent de circumstanțe. Când decizi să adopți realizezi că ești înzestrat cu darul iubirii fără așteptări și fără rezerve, asumându-ți conștient să nu te dai bătut chiar dacă vei fi respins sau răbdarea îți va fi testată la limită. 

Uneori, înainte să facă pasul cel mare către adopție, unele cupluri duc bătălii lungi și dureroase cu infertilitatea, pierderea unor sarcini sau alte evenimente cu un impact emoțional copleșitor.

Știu că aveți multe vulnerabilități, temeri și întrebări, tocmai de aceea am creat un mediu de sprijin și ghidare pentru viitorii părinți adoptivi. 

Programul de consiliere parentală specializată este resursa de care ai nevoie atunci când te hotărăști să adopți, care te va susține în momentele grele, te va ajuta să depășești provocările și să iei decizii corecte în momentele dificile.

Sunt expert în consiliere parentală specializată în procesul de pre și post adopție, un demers nobil și plin de provocări pe care nu trebuie să le traversezi singur.

Sunt aici să te susțin!

Dincolo de actul juridic în sine, adopția este un test de reziliență, iubire și răbdare. Împreună vom transforma povestea voastră într-una frumoasă, împlinitoare și plină de bucurie.

Vom construi un plan de acțiune (subiecte, discuții, exerciții, formăm o imagine cât mai corectă asupra așteptărilor voastre reale) adaptat nevoilor voastre unice de la începutul acestei călătorii intimidante. 

Ce oferă Programul de consiliere parentală pre și post adopție

1. Consilierea parentală pre-adopție 

O resursă extrem de valoroasă în această etapă în care faceți primii pași spre decizia de adopție. 

Este absolut firesc să aveți multe întrebări și incertitudini, iar un profesionist cu experiență în acest demers vă ajută să înțelegeți toate etapele care urmează, să vă pregătiți emoțional pentru schimbările ce vor veni și să descoperiți cele mai bune strategii prin care să vă susțineți viitorul copil.

2. Consilierea parentală post-adopție 

Este esențială odată ce adopția este finalizată și începe un nou capitol în viața noii voastre familii. 

Urmează o etapă plină de bucurie, dar și o mulțime de neliniști cu privire la mecanismele de adaptare ale fiecărui membru. 

Consilierea parentală post-adopție vă oferă sprijin, resurse și instrumente concrete pentru ca tranziția la noua dinamică familială să fie lină. Veți învăța să înțelegeți emoțiile din spatele comportamentelor copilului și să construiți o relație sănătoasă cu acesta.

Cum te pot ajuta concret în etapa de pre sau post adopție?

Chiar dacă fiecare poveste este unică, adopția în sine este un proces juridic și emoțional complex ce naște multe nesiguranțe și griji pentru viitorii părinți adoptivi. 

Programul de consiliere parentală pre și post adopție abordează cu blândețe, empatie și profesionalism toate frământările voastre de la prima întâlnire cu copilul, la momentul în care vă numiți oficial părinți și în special, de la momentul în care începeți să construiți un cămin în noua formulă. 

Pe parcursul sesiunilor de consiliere parentală pre și post adopție...

Veți dobândi cunoașterea instrumentelor necesare pentru a dezvolta inteligența emoțională a copilului. Părinții care sunt conectați emoțional cu copilul lor adoptat au curajul, ușurința și resursele interioare necesare să gestioneze discuțiile delicate și provocările care apar odată cu ele. 

Veți întelege că un stil de parenting de tip antrenor emoțional, în care exista limite sănătoase și ferme nu înseamnă lipsa iubirii ci o garanție pentru viitor că cei mici vor învață să se încreadă în propriile sentimente, să-și autoregleze stările de spirit și să rezolve concret problemele ivite. Ei vor dobândi o stimă de sine înaltă, vor învăța bine la școală și se vor descurca ușor cu alte persoane.

Vă voi pune la dispoziție resurse prin care vă puteți identifica stilul de parenting și vom discuta despre fiecare tipologie în parte.

Permiteți-mi să fiu eu consilierul vostru

în frumoasa călătorie de la 2 la 3!

Cu susținerea și pregătirea potrivite, adopția va fi o experiență pozitivă și împlinitoare nu doar pentru copilul adoptat, ci și pentru voi, părinții.